SPEKTAKL ZA PAMĆENJE Rok euforija u Vladičinom Hanu

Izvor: juGmedia, 05.Avg.2017, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPEKTAKL ZA PAMĆENJE Rok euforija u Vladičinom Hanu

U Vladičinom Hanu sinoć je na Sportskom centru „Kunjak“ počeo četvrti po redu, najveći rok festival na jugu Srbije, „ Overload “, rok spektakl koji je oko 4.500 Hančana držao satima na noge.

Nastupilo više bendova i to: „Santos brather band“ iz Bačke Palanke, „Bennny Brickamann Band“ iz Niša, „Flying“ iz Surdulice, „Jolly Jumper“ iz Vranja , „Difuzna refleksija“ iz >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Leskovca i „Balkan revival“ iz Vlasotinca. Publiku na noge su „digli“  „Death saw“ i Đorđe David a zatim i  „Riblja čorba“.

Đorđe David, koji već nastupao na humanitranim koncertima za lečenje mlade Hančanke, Ane Ilić, koja boluje od retke bolesti , „fridrajhove atasije“, pesmu „Najjači samo opstaju“ posvetio je njoj.

Hančani su po prvi put imali prilike da u svom gradu uživaju u muzici legendarnog rok sastava, „Riblje čorbe“.  Bora Đorđević  je otpevao  dve nove pesme sa albuma u pripremi. Zvuci  starih,  legendarnih hitova, odzvanjali su do kasno u noć koje je Đorđević  pevao  zajedno sa publikom.

Prema proceni policije, sinoć je bilo oko 4.500 ljudi i prvo veče festivala je proteklo bez problema.  Posećenost kampa je na prošlogodišnjem nivou. Prvog dana smo imali oko 200 kampera i 350 bajkera,“ rekao nam je Zoran Cvetković ipsred Organizacionog odbora.

Kamperi i bajkeri su i ove godine  stigli iz svih krajeva Srbije: Novog Sada, Beograda, Kragujevca, Kraljeva, Jagodine, Aleksinca, Niša i dr. ali i iz Bugraske. Oni besplatno borave na SC a opština Vladičin Han im je omogućila i da se besplatno kupaju na bazenu, kraj samog kampa. Danas će bajkeri održati moto-skup a zatim i bajkerske igre.

Večeras, od 20 časova  će nastupiti : SARS, „Ortodox kelts“, „Groovy Bone crusher“ iz Sofije, „Košnjak Brathers Band“ iz Vladičinog Hana, „Besne gliste“ iz Beograda, „Slide Ride“ i „HB kolege“  iz Niša i „Crveni karton“ iz Kruševca.

Inače, na ovogodišnjiem „Overloadu“ Udruženje za zaštitu prirode i gmizavaca „Poskok“ u Vladičinom Hanu održalo je, ispred Centra za kulturu,  predavanje o gmizavcima u našoj zemlj, i za decu. Vladica Stanković, predsednik udruženja,  je govorio o značaju tih životinja za prirodu a najmlađi su mogli u tetrarijumima da vide neke od zmija kao i da se slikaju sa pitonom, Đoletom.

EU „Prpgres“ je  na festivalu imao svoj štand na kome su mladi mogli da saznaju sve što ih interesuje o EU i studiranju.

Ljiljana Pavlović
Pogledaj vesti o: Bačka Palanka

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.