Potpisan još 81 ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu kuća na selu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2021, 21:42

Potpisan još 81 ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu kuća na selu

Danas je u Palati Srbija potpisan još 81 ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu kuća na selu. Do sada je najviše zahteva stiglo iz opština Bačka Palanka, Kikinda, Šid, Aleksinac, Pirot i Svilajnac. Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a najkasnije do prvog novembra.

„U ministarstvu se radi kao na traci. Od 300 seoskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kuća koje su ljudi širom Srbije izabrali potpisan je još 81 ugovor za njihovu kupovinu“, poručio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić i podsetio da je Konkurs u punom jeku, a da zahtevi svakodnevno stižu. Prosek dosadašnjih podnosilaca prijave je 30 godina života a prosečna cena seoske kuće sa okućnicom je oko milion i 181 hiljadu dinara.

Na Ugovore koje je potpisalo 65 bračnih parova, sedam samohranih roditelja i devet mladih poljoprivrednika potpise su stavili i predstavnici lokalnih samuprava u koje dobitnici seoskih kuća odlaze i time dali podršku vraćanju života u seoske sredine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.