Obećavali joj „skidanje“ crne magije, rešavanje zdravstveih i novčanih problema, pa je digla kredit i dala im - 68.700 evra: Novosadska policija uhapsila troje osumnjičenih za prevaru

Izvor: Večernje novosti, 18.Dec.2019, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obećavali joj „skidanje“ crne magije, rešavanje zdravstveih i novčanih problema, pa je digla kredit i dala im - 68.700 evra: Novosadska policija uhapsila troje osumnjičenih za prevaru

Lisice na ruke stavljene su S. A. (30) iz Bačke Palanke i R. P. (43) iz Obrovca kod Bačke Palanke, kao i Lj. K. (36) iz Begeča NOVOSADSKA policija uhapsila je tročlanu grupu osumnjičenu za prevaru, dve žene i muškarca. Lisice na ruke stavljene su S. A. (30) iz Bačke Palanke i R. P. (43) iz Obrovca kod Bačke Palanke, kao i Lj. K. (36) iz Begeča. Ova trojka se sumnjiči da su doveli u zabludu 73-godišnju ženu iz Kruševca koja živi u Berlinu. Našoj državljanki >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << koja živi u inostranstvu, obećavali su da će je zaštiti od „crne magije“ i tako joj pomoći da reši zdravstvene i porodične probleme. Zauzvrat, im je za tri meseca dala 68.700 evra. Novac im je uplaćivala na različite račune i slala preko različitih kompanija za transfer novca.Sedamdesetrogodišnja penzionerka je, kako saznajemo, dok je boravila u Vrnjačkoj Banji, u jednom časopisu pronašla oglas u kojem se, onima koji im se obrate, obećava skidanje „crne magije“, blagostanje i sreća, rešavanje svih problema.- Ne sluteći da se iza svega krije prevara, penzionerka se javila na dati broj telefona i tako stupila u kontakt sa njima – saznajemo nezvanično. U razgovorima su davaoci oglasa saznali sve o njenom životu, jer su je vešto navodili da im ona sve ispriča.Ženi su govorili da je pod dejstvom „crne“ i vlaške magije i da će joj oni pomoći da to otkloni, a u svojim pričama su otišli toliko daleko da su joj čak kazali da će joj poginuti sin. Zauzvrat su tražili novac, i ona im je davala.Pročitajte još: Nudila "skidanje magije", ojadila žrtve za novac i zlato- Plašeći se da se ne ostvari to što joj govore, 73-godišnja penzionerka im je slala devize – saznajemo nezvanično. Čak je podigla i kredit u banci, kako bi mogla da im isplati novac za njihove usluge, odnosno skidanja magije. Žena je plašeći se ćutala i nikome nije govorila šta joj se dešava i da daje velike sume novca. Njen sin je međutim, posumnjao da nešto nije u redu, a kada mu je na kraju sve ispričala, na njegov nagovor je slučaj prijavila policiji.Osim novca, penzionerka je navodno „skidačima“ magije u čiju se mrežu uplela, slala i zlatan nakit. Pošiljke je osumnjičenima slala autobusom.ZADRŽAVANjE 48 SATIOSUMNjIČENIMA za prevaru je određeno zadržavanje do 48 sati i biće privedeni, uz krivičnu prijavu, u Osnovno javno tužilaštvo u Bačkoj Palanci.
Pogledaj vesti o: Bačka Palanka,   Kruševac

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZA SKIDANJE CRNE MAGIJE PODIGLA KREDIT: Kruševljanka upala u kadže prevaranata i iskeširala im 68.700 evra i ne samo to

Izvor: Kurir, 18.Dec.2019

Novosadska policija uhapsila je tročlanu grupu osumnjičenu za prevaru, dve žene i muškarca. Lisice na ruke stavljene su S. A. (30) iz Bačke Palanke i R. P. (43) iz Obrovca kod Bačke Palanke, kao i Lj. K. (36) iz Begeča.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.