Rekonstrukcija Gazele najzad počinje

Izvor: S media, 01.Jul.2010, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekonstrukcija Gazele najzad počinje

Dugo očekivana rekonstrukcija beogradskog mosta "Gazela" počeće danas, a tokom početne faze radova, koja će trajati do 31. jula, za saobraćaj će biti zatvorena pojedina uključenja iz pravca Bulevara vojvode Mišića i Savske ulice i isključenja ka Ulici Kneza Miloša i Topčiderskoj zvezdi.

Radovi na prilaznim rampama mosta počeće danas, a 3. jula i obnova asfalta na autoputu od "Sava centra" do petlje Tošin bunar.

Gradonačelnik glavnog grada Dragan Djilas >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je apelovao na Beogradjane da maksimalno koriste vozila javnog prevoza tokom trajanja radova na mostu.

Djilas je ranije najavio da postoji mogućnost da, u slučaju da tokom rekonstrukcije "Gazele" dodje do prevelikih gužvi, preko Save bude postavljen pontonski most, za koji je Saobraćajni institut CIP već izradio idejni projekat.

Gradonačelnik je kazao da su gradske vlasti od izvodjača radova tražile maksimalno angažovanje i dobile garancije da će se raditi po dinamici koja je dogovorena.

Ovo je prva prava rekonstrukcija "Gazele" od njene izgradnje 1970. godine.

Prema saopštenju javnog preduzeća "Putevi Srbije", umesto uključenja na most (autoput E-75) iz pravca Bulevara vojvode Mišića, koje će biti zatvoreno, vozila koja dolaze iz tog bulevara, iz pravca Sajma, biće vodjena na Novi Beograd Savskom ulicom i dalje preko Starog savskog mosta.

Drugi alternativni pravac je skretanje u Ulicu kneza Miloša ka centru grada, a potom uključenje na autoput iz te ulice.

Zbog zatvaranja uključenja na "Gazelu" iz pravca Savske ulice, vozila koja se kreću tom ulicom iz smera Železničke stanice, alternativno će biti vodjena preko ulica Nemanjine ili Miloša Pocerca do Ulice kneza Miloša, odakle će se dalje uključivati na autoput u smeru ka Novom Beogradu.

Zbog zatvaranja isključenja sa mosta prema Topčideru ili Banjici, vozila koja se autoputem kreću prema Banjici ili Topčideru biće vodjena preko petlje "Autokomanda", dok će, zbog zatvorenog isključenja sa "Gazele" prema Ulici kneza Miloša, u smeru ka centru grada, vozila koja se kreću ka toj ulici ići Savskom ili Sarajevskom ulicom ka centru grada.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas počinje rekonstrukcija Gazele (video)

Izvor: SrbijaNet.rs, 01.Jul.2010

Dugo očekivana rekonstrukcija beogradskog mosta "Gazela" počeće danas, a tokom početne faze radova, koja će trajati do 31. jula, za saobraćaj će biti zatvorena pojedina uključenja iz pravca Bulevara vojvode Mišića i Savske ulice i isključenja ka Ulici Kneza Miloša i Topčiderskoj zvezdi.

Nastavak na SrbijaNet.rs...

"Gazela" bez većih gužvi

Izvor: B92, 01.Jul.2010

Beograd -- Radovima na Mostarskoj petlji i prilaznim rampama počela je sveobuhvatna rekonstrukcija beogradskog mosta "Gazela"...Na samom mostu u jutarnjem špicu nije bilo gužve, a većina vozača koristi preporučene alternativne pravce ka Novom Beogradu...Od 3. jula počinju radovi na autoputu od...

Nastavak na B92...

Počela rekonstrukcija beogradskog mosta Gazela.Prvi dan protekao bez većih gužvi.

Izvor: TV Avala, 01.Jul.2010

Dugo očekivana rekonstrukcija beogradskog mosta Gazela počela je danas, ali nema većih gužvi u tom delu grada.

Nastavak na TV Avala...

PRVI DAN BEZ GUŽVI

Izvor: Kurir, 02.Jul.2010, 09:35

Prvog dana rekonstrukcije na mostu Gazela nije bilo problema sa saobraćajnim gužvama. Prema rečima gradskog sekretara za saobraćaj Dragoljuba Đakonovića, ovakva situacija je bila i očekivana, s obzirom na to da je u ovoj fazi prohodno svih šest traka...- Problemi se mogu očekivati od ponedeljka...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.