Probijena još  dva tunela na Koridoru 11

Izvor: RTS, 09.Maj.2015, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Probijena još dva tunela na Koridoru 11

Na trasi autoputa Beograd-Južni Jadran, na deonici od Ljiga do Preljine, probijena su dva tunela u dužini 1.342 metra - Šarani i Brđani.
Probojem dva tunela u istom danu građevinari kažu upisali su se u istoriju, završili teži deo posla i savladali veliki izazov.

Radi se i na drugim objektima, mostovima koji se nalaze ispred >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ulaznog i izlaznog portala tunela. Od 66 planiranih, završeno je 49 mostova, a u tunelima radnici započinju betoniranje.
"Čim bude završena leva počeće se i sa druge strane. Znači mi u ovoj godini završavamo praktično kompletne radove na jednoj i drugoj cevi tunela", kaže direktor "Planuma" Ratomir Todorović.
Direktor "Energoprojekta" Stojan Čolakov kaže da radovi napreduju u skladu sa planom i programom uz pomoć "Koridora" i nadzor CIP-a.
"Sada nas očekuje betoniranje, budući da je teži deo posla završen. Brojimo dane i brojimo kalote odnosno betonske blokove koliko smo ih dnevno izbetonirali. Nastavljamo rad u tri smene", rekao je on.
Na deonici Ljig-Preljina danonoćno radi 1450 radnika i skoro 400 mašina.
Golubac, Šarani i Brđani tri su od pet planiranih tunela na ovoj deonici.
"U narednih mesec dana ćemo dobiti i četvrti tunel tako da će nam cilj da svih pet tunela bude probijeno u ovoj godini biti ostvaren", kaže direktor direktor "Koridora Srbije" Dmitar Đurović.
Tunele probijaju, ali rokove obećavaju, neće.
Kraj izgradnje deonice Ljig-Preljina predviđen je za kraj avgusta 2016.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.