Povređeni vojnici van životne opasnosti

Izvor: Studio B, 20.Jan.2012, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povređeni vojnici van životne opasnosti

Zamenik upravnika Vojne bolnice u Nišu pukovnik Aleksandar Petković rekao je da je u bolnicu primljeno pet profesionalnih vojnika povređenih u saobraćajnoj nesreći kod Bujanovca.

Četvorica vojnika su teže povređeni, dok je jedan zadobio lakše telesne povrede, kazao je Petković novinarima i napomenuo da će neki od njih, u zavisnosti od procene lekara, biti upućeni na lečenje u Vojno-medicinsku akademiju u Beogradu.

"Na odeljenje intenzivne nege primljena su >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << četiri vojnika sa teškim povredama", rekao je načelnik odeljenja ortpedije u Vojnoj bolnici Miroljub Živković.

Teže povrede zadobili su profesionalni vojnici Aleksandar Jovanović, Marko Stanković, Saša Marković i Dejan Stojanović, dok je lakše povređen Nikola Stamenković, naveli su lekari u Vojnoj bolnici.

Svi povređeni vojnici su pripadnici 4. brigade Vojske Srbije.

Jovanović i Stanković su zadobili povrede 12. grudnog pršljena, Marković je zadobio povrede glave i vratnog dela kičme, dok je Stojanović zadobio prelome obe potkolenice sa sumnjom da je doziveo i prelom desne butne kosti, naveo je Živković.

Kod najteže povređenog Stojanovića koji je zadobio i povrede glave, postoji sumnja i na povredu kičme i ti nalazi su u toku, ali je on trenutno stabilan i van životne opasnosti, kazao je Živković.

Lekari u Vojnoj bolnici su rekli da će još tri povređena vojnika, koji se nalaze u bolnici u Vranju, biti prebačeni na dalje lečenje u nišku Vojnu bolnicu.

Direktor Klinike za neurohirurgiju niškog Kliničkog centra Budimir Petrović rekao je Tanjugu da je u tu kliniku primljena jedna osoba povređena u saobraćajnoj nesreći kod Bujanovca.

"Reč je teškim poverdama glave, ekstremiteta i grudnog koša", kazao je Petrović.Stanje povređenog se prati, dodao je on.

Saobraćajna nesreća dogodila se jutros oko 06.30 časova na magistralnom putu Vranje - Skoplje na ulazu u Bujanovac, kada su se sudarili putnički automobil "mercedes", bujanovačkih registarskih tablica, i kombi, leskovačkih registarskih tablica, u kome su bili profesionalni vojnici.

Uzrok nesreće se još utvrđuje ali se na osnovu prvih uviđaja pretpostavlja da je u pitanju prelazak kombija leskovačkih registarskih oznaka na suprotnu kolovoznu traku, rekao je Tanjugu portparol Osnovnog suda u Vranju Srboljub Milosavljević.
Pogledaj vesti o: Autoput,   Mercedes Benz,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.