Izvor: Blic, 23.Okt.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić: Sporazumno raskidanje koncesije za autoput

Koncesioni ugovor za izgradnju autoputa Horgoš-Požega biće sporazumno raskinut najverovatnije za deset dana, pri čemu ni država Srbija, ni konzorcijum "Alpina Por", neće imati štete, izjavio je danas ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić.



Mrkonjić je najavio da će koncesionaru biti vraćena bankarska garancija i određeni deo troškova, koje je imao za izradu projektne dokumentacije, i dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da će Vlada Srbije razmotriti da li je i država imala određene štete i nadoknadu za to najverovatnije će zatražiti od koncesionara.

On je na konferenciji za novinare povodom "110 dana" rada tog ministarstva rekao da pregovore obavlja radna grupa koju predvodi premijer Mirko Cvetković i ukazao da bi trebalo učiniti napor da se sporazumno raskine ugovor i da se ne ide na međunarodnu arbitražu jer bi tako obe strane imale štetu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.