Mediji: Kinezi odustali od Koridora 11

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Feb.2015, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Kinezi odustali od Koridora 11

Kineske kompanije "Šandong haj spid grup" i "Čajna roud end bridž korporejšn" nisu dostavile ponude za koncesiju za autoput Surčin - Požega, već su poslale pismo u kojem obaveštavaju nadležne da uslovi tendera za njih nisu prihvatljivi, pišu Novosti.

Kinezi su tražili minimalne državne garancije u slučaju vanrednih situacija, jer su želeli da se barem malo podeli rizik, piše list.

Rok za dostavljanje ponuda po tenderskim uslovima je istekao, tako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je pitanje da li je koncesija posle ovoga uopšte moguća.

Država je izgubila godinu i po dana, ali i novac kojim je platila koncesionog savetnika, prenose Novosti.

Predmet koncesije je izgradnja deonice od Surčina do Obrenovca u dužini od 17,6 kilometara, kao i održavanje deonice od Obrenovca do Preljine u dužini od 103 kilometara, koja se gradi iz kineskog i azerbejdžanskog kredita i domaćeg budžeta.

U paketu je i izgradnja dela puta od Preljina do Požege od 31 kilometar. Srbija je planirala da ovaj deo Koridora 11, prema Jadranu, bude završen tokom 2017. godine
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kinezi neće Koridor 11, šta sad?

Izvor: B92, 06.Feb.2015

Kompanije s Dalekog istoka nisu dostavile ponude za izgradnju Koridora 11, odnosno za koncesiju na auto-putu Surčin-Požega...Rok za dostavljanje ponuda na tender istekao je 5. februara, a prema navodima iz današnjih "Večernjih novosti", kineske kompanije su, umesto ponuda, dostavile pismo u kojem...

Nastavak na B92...

Kinezi neće koncesiju ka Jadranu

Izvor: Večernje novosti, 06.Feb.2015

UZALUD je Komisija Vlade Srbije juče do 13 časova čekala ponude dveju kineskih kompanija za koncesiju na auto-putu Surčin - Požega na Koridoru 11. Kako "Novosti" nezvanično saznaju, umesto ponude "Šandong hajspid grupa" i "Čajna roud end bridž konstrakšn" poslali su pismo. U njemu obaveštavaju...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.