Kovačević: Za saobraćaj, lokalni razvoj i vodoprivredu 700 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Avg.2017, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kovačević: Za saobraćaj, lokalni razvoj i vodoprivredu 700 miliona dinara

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević izjavio je da je Uprava finansirala idejni projekat autoputa Ruma-Novi Sad, te da sada radi na pripremi tenderske dokumentacije za četvrtu fazu obilaznice oko Rume takozvanog Fruškogorskog koridora.

"Ostalo je da grad reši imovinsko-pravne odnose, te da Vlada Srbije i Pokrajinska vlada reše model finansiranja te deonice. A finansiranje tih projekata ide preko Uprave za kapitalna ulaganja", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kovačević za Radio Novi Sad.

Kad je reč o dugo najavljivanoj izgradnji Banatske magistrali, on je kazao je da je planirano finansiranje projektne dokumentacije u odnosu 50 odsto Republika Srbija preko JP Putevi Srbije, a 50 odsto Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja.

"Još nije krenula realizacija tog projekta, ali je planiran takav model finansiranja projektne dokumentacije. Kad se isfinansira projektna dokumentacija, znaće se i vrednost radova, nakon čega će se doneti odluka kako će to dalje ići i kojim tempom", naveo je on.

Kovačević je rekao da će novac koji je Upravi raspodeljen novim predlogom rebalansa biti raspoređen po raspisivanju konkursa na koje opštine mogu da apliciraju sa projektima.

Prema njegovim rečima, pokazalo se da najveće potrebe postoje za ulaganje u tri oblasti za koje je do sad podnošeno najviše projekata – tako da je 350 miliona dinara predviđeno za saobraćaj, 200 miliona za lokalni ekonomski razvoj i 150 miliona za vodoprivredu.

On je istakao i da su dosadašnje aktivnosti Uprave realizovane u procentu od 93,7 odsto.

"Do sad smo finansirali 124 projekta i i za još 25 su sredstva dodeljena na poslednjem konkursu. Završen je kružni tok u Staroj Pazovi, kanalizacija u Vrbasu, put u industrijskoj zoni u Beloj Crkvi, pristupna saobraćajnica u Temerinu...", naveo je Kovačević, dodavši da je Uprava finansirala ili sufinansirala različite projekte u svim opštinama i gradovim u Pokrajini, izuzev opštine Ada "koja nije dobila sredstva jer za njih nije ni konkurisala".

On je dodao da je jedan od najvećih započetih projekata izgradnja zgrade Radio-televizije Vojvodine, te da je u toku rušenje starih objekata na Mišeluku, a da bi uskoro trebalo da bude izabran i izvođač radova na izgradnji nove zgrade. Izrazio je uverenje da će izgradnja početi do kraja ove godine.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.