Kolovozi uglavnom suvi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2012, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolovozi uglavnom suvi

BEOGRAD -

Na najopterećenijim putnim pravcima - autoputevima, kao i na državnim i magistralnim putevima, kolovozi su uglavnom suvi, bez snega, a vozačima se savetuje oprezna vožnja, saopštilo je danas Javno preduzeće "Putevi Srbije".

Na pojedinim putnim pravcima kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vranja, Novog Pazara, Niša, Kruševca, Užica, Ivanjice, Kosova, Kolubare.

Na području Požege moguća je poledica pored rečnih tokova, na mostovima i klisurama, planinskim prevojima, a mogući su odroni u stenskim usecima i zasecima.

"JP 'Putevi Srbije' savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo", poručuje se u saopštenju.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice, pa se apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji.

"Ekipe putarskih preduzeća 24 sata intervenišu na terenu, posipaju krizne deonice", ističe se u saopštenju.

Leda ima na putnim pravcima Brus - Brzeće - Leviće i Mitrovo polje - Brus - Ravni.

Na pojedinim putnim pravcima važi zabrana za šlepere i kamione gde je obavezna zimska oprema, a na nekim, gde ima odrona, potrebno je striktno poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije, prilagođavanje brzine uslovima na putu,

Snega do pet centimetara ima na prilazu graničnom prelazu Kalna - Pirot - Bugarska granica.

U Srbiji će danas ujutru biti slab do umeren mraz i magla po kotlinama, a tokom dana biće pretežno sunčano. Vetar će biti slab, severni i severoistočni.

Jutarnja temperatura iznosiće od minus šest do nule, a najviša dnevna od šest do devet stepeni.

U Beogradu će danas biti pretežno sunčano, a vetar će biti slab, severni i severoistočni.

Jutarnja temperatura iznosiće oko nule, a najviša dnevna oko osam stepeni.
Pogledaj vesti o: Kruševac,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.