Autoput Ibrahim Rugova ujedinjuje Albance

Izvor: Glas javnosti, 14.Nov.2011, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Autoput "Ibrahim Rugova" ujedinjuje Albance

PRIŠTINA - Predsednica Kosova Atifete Jahjaga, premijeri Kosova i Albanije, Hašim Tači i Salji Beriša, i američki kongresmen Eliot Engel pustili su u subotu u saobraćaj prvu deonicu autoputa "Ibrahim Rugova" od 38 kilometara, od graničnog prelaza sa Albanijom do Suve Reke.

U svečanoj atomosferi, pred više hiljada građana Kosova i Albanije, na oko 500 metara od graničnog prelaza Morina, najviši zvaničnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Kosova i premijer Albanije su istakli značaj izgradnje, kako su rekli, autoputa nacije od Vrbnice do Merdara.

Predsednica Kosova je rekla da se gradi "delo koje su Albanci i Kosovari oduvek želeli".

"Uklanjaju se poslednje barijere koje su ometale slobodu kretanja, da bismo bili zajedno i da bismo izgradili sve puteve saradnje. Ovaj autoput je značajan objekat pošto još više približava dva naroda", rekla je Jahjaga.

Albanski premijer Beriša je "put nacije" ocenio kao političko, ekonomsko i socijalno "svanuće" za Kosovo i istakao da put ujedinjava Albance.

Autoput dužine 117 kilometara od Vrbnice do Merdara treba da bude izgrađen u roku od 36 meseci i koštaće 700 do 800 miliona evra.

Prva deonica od 38 kilometara, zajedno sa eksproprijacijom zemljišta je koštala 310 miliona evra.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.