iPad mini u Evropi dočekan u redovima

Izvor: Mondo, 02.Nov.2012, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

iPad mini u Evropi dočekan u redovima

Nakon izlaska na azijsko tržište, novi tablet kompanije Apple, pojavio se drugog novembra i u Evropi, gde su znatiželjni kupci od zore stvarali redove.

Prethodno se iPad mini, i to bez mnogo pompe pojavio u Aziji, u okviru kontraofanzive kompanije Apple, protiv konkurenata Amazona i posebno kompanije Google, na sve unosnijem tržištu tableta.

Korisnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << iPad proizvoda su, kao što je i uobičajeno, napravili redove da bi među prvima nabavili novi Apple proizvod, kako u Sidneju, tako i Tokiju, ali je većina ipak poručila uređaj preko Interneta.

Novi iPad mini je manji i jeftiniji od klasičnog iPAda, ali je i dalje veći i skuplji od Amazonovog Kindle Firea i Googleovog Nexusa 7. Apple u Americi prodaje iPad mini po ceni od 329 dolara, pa naviše, a 499 dolara za najnoviju verziju iPad 4 modela.

iPad mini je ipak skuplji od pomenuta dva konkuenta, čija je početna cena 199 dolara. Apple je već produžio rokove za isporuku minija u više zemalja, što bi trebalo da ukaže na veliku potražnju za tim uređajem čije se pretporudžbine primaju od 26. oktobra.

Američka kompanija, istovremeno, treba da objavi uskoro novo saopštenje kojim se potvrđuje presuda britanskog suda da kompanija Samsung nije napravila prekršaj vezan za dizajn njenog tableta iPad.

Apple je nakon presude na svom sajtu, kako je sud i zahtevao, izdao saopštenje koje je ličilo na sve, samo ne na izvinjenje Samsungu, koje mnogi nisu primili sa odševljenjem, računajući Samsung kompaniju.

Da podsetimo. Britanski sud je 18. oktobra naložio kompaniji Apple da objavi saopštenje na svom veb sajtu u kome će precizirati da Samsung nije plagirao iPad liniju svojim tablet uređajima iz Galaxy linije. Kompanija Samsung je, međutim, ocenila da prva izjava nije u skladu sa nalozima suda jer, kako je navela, sadrži napomene iz drugih presuda donetih u Nemačoj i Americi, koje idu u korist kompaniji Apple.

Takođe, Apple je u obavezi da istu poruku pošalje putem štampanih, internet i video oglasa, što se do sada nije desilo.

(MONDO - agencije)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.