iPad ekran je izazov za proizvođače

Izvor: ITsvet.com, 13.Mar.2012, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

iPad ekran je izazov za proizvođače

Ekran novog iPad tablet računara je toliko napredan i težak za izradu da bi kompanija mogla da se suoči sa problemom nedostataka ekrana ukoliko zahtevi za ovim tablet računarom nadmaše nedavne nivoe prodaje iPad 2 računara. Ovaj ekran karakteriše rezolucija od 2048x1536 piksela što je rezolucija koja je tipična za monitore desktop računara koje karakteriše rezolucija od 24“. Apple navodi da je problem kreiranja rezolucije na četiri puta manjem ekranu od uobičajenog rešio time što je piksele podigao u drugu ravan i odvojio ih od signala. Uglavnom je Samsung kompanija koja snabdeva Apple ovim ekranima dok su druga dva proizvođača LG i Sharp.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Lenovo IdeaTab S2109

Izvor: ITsvet.com, 14.Mar.2012, 18:05

Kompanija Lenovo bi mogla sa svojim nastupajućim IdeaPad modelom tablet računara da značajnije udari na iPad model kompanije Apple. IdeaTab S2109 bi mogao da ima 9.7“ IPS baziran ekran odnosa stranica 4:3 kao i njegov Apple konkurent pri čemu će najverovatnije ipak da ga karakteriše rezolucija...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.