iPad Mini preuzima deo tržišta $199 tableta

Izvor: ITsvet.com, 26.Okt.2012, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

iPad Mini preuzima deo tržišta $199 tableta

Analitičar firme J.P. Morgan, Mark Moskowitz smatra da će iPad Mini, uprkos tome što je skuplji u poređenju sa drugim mini tablet računarima, preuzeti prodaju rivalskih uređaja koji su dostupni po nižoj ceni. Moskowitz navodi da su mogućnosti i specifikacije Apple-ovog novog tablet računara daleko bolje nego što je to bilo očekivano. Još jedna od činjenica koje idu u prilog njegovoj tvrdnji jeste i dostupni skladišni kapacitet. Prvobitno je najavljeno da će osnovni model ponuditi 8GB skladišnog kapaciteta, ali je na kraju udvostručio tu cifru. Smatra se da će iPad mini preuzeti deo tržišta tableta koji se prodaju po ceni od $200.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Zašto je iPad 4 sada predstavljen

Izvor: ITsvet.com, 27.Okt.2012, 12:02

Kada je kompanija Apple odlučila da predstavi još jedan iPad ove godine, mnogi su bili zbunjeni, ali ne i Katy Huberty, analitičar firme Morgan Stanley. Ona tvrdi da se iza toga krije odlična poslovna strategija uz tri glavna razloga zbog kojih je iPad 4 predstavljen tako brzo nakon prethodnog modela...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.