iOS 11 u aprilu 2018. stigao do 76%

Izvor: ItRešenja.com, 30.Apr.2018, 01:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

iOS 11 u aprilu 2018. stigao do 76%

Apple zadnja dva meseca nije ažurirao svoje podatke vezano uz zastupljenost iOS platforme. Sve do 22. aprila na službenim stranicama kompanije prikazivani su podaci od 18. januara 2018. godine kada je iOS 11 imao 65% korisnika.

Čini se kako su u Apple-u čekali trenutak da iOS 11 dobije znatnije promene u odnosu na starije verzije iOS-a. To se i dogodilo pa je krajem aprila (22. aprila) Apple osvežio podatke navevši >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << kako iOS 11 sada pokreće 76% njihovih mobilnih uređaja.

Rast jedne verzije iOS-a ujedno znači kako su ostale verzije u padu. Najviše je izgubio iOS 10 koji je sa januarskih 28% pao na ovomesečnih 19%. Sve ostale verzije (iOS 9 i stariji) smanjile su svoj udeo za 2%, pa umesto januarskih 7% sada imaju udeo od 5%.

Povećanje udela od 11% iOS 11 može zahvaliti kako prodaji novih uređaja tako i nadogradnji starijih modela. Podsetimo, Apple je nedavno konačno u iOS-u omogućio isključivanje “featurea” koji je usporavao procesor na uređajima sa starijim baterijama. Taj potez je najverovatnije ohrabrio i deo korisnika starijih Apple-ovih uređaja koji su do sada bili nepoverljivi oko novih nadogradnji zbog mogućeg smanjenja performansi njihovih uređaja.

Izvor: IT Vesti

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.