Wall Street: Prognoza Morgan Stanleya podigla Apple

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Mar.2016, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Wall Street: Prognoza Morgan Stanleya podigla Apple

NEW YORK - Američko tržište jučer je bilo u znaku opreza uoči današnje sjednice Feda.

Dow Jones je jučer ojačao je 22 boda, ili 0,13 posto, na 17.251 bod, dok je S&P 500 oslabio 0,18 posto, na 2.015 bodova, a Nasdaq indeks 0,45 posto, na 4.728 bodova.

"Uključili smo auto-pilot dok u srijedu poslijepodne ne doznamo ishod sjednice Feda. Nije neobično da je tržište mirno uoči značajnih objava", >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << kaže Art Hogan, strateg u tvrtki Wunderlich Securities.

Na oprez ulagača ukazuje mršav obujam trgovanja. Na američkim je burzama vlasnika jučer zamijenilo samo oko 6,5 milijardi dionica, dok prosječni dnevni obujam u posljednjih 20 dana iznosi 8,2 milijarde.

Uoči poruka čelnika Feda, dionice manjih kompanija bile su pod većim pritiskom nego velikih jer investitori nastoje smanjiti rizik, kaže Mohannad Aama, direktor u tvrtki Bearn Capital Management.

Najviše je jučer, 1,6 posto, pao indeks zdravstvenog sektora, što je ponajviše posljedica pada cijene dionice Valeant Pharmaceuticalsa za 51 posto, nakon što je ta kanadska kompanija smanjila procjene prihoda u ovoj godini i upozorila na rizik da neće moći platiti dio dospjelih dugova.

Cijene dionica u rudarskom sektoru pale su, pak, prosječno 0,8 posto jer su pale cijene sirovina zbog strahovanja ulagača da je ponuda i dalje veća od potražnje, s obzirom da se usporava rast globalnog gospodarstva.

Među najvećim je dobitnicama, pak, bila dionica Applea, koja je poskupila 2 posto, jer su analitičari Morgan Stanleya procijenili da potražnja za iPhoneima na početku ožujka jača više nego što se očekivalo.

Na europskim su burzama, pak, cijene dionica jučer pale. Londonski FTSE indeks oslabio je 0,56 posto, na 6.139 bodova, dok je frankfurtski DAX skliznuo 0,56 posto, na 9.933 boda, a pariški CAC 0,75 posto, na 4.472 boda.
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.