Wall Street: Apple glavni krivac za pad indeksa

Izvor: SEEbiz.eu, 03.Nov.2018, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Wall Street: Apple glavni krivac za pad indeksa

NEW YORK – Indeksi na Wall Streetu u petak su pali, nakon tri dana snažnog rasta, zbog oštrog pada cijene dionice Applea i splašnjavanja optimizma u vezi trgovinskih pregovora između SAD-a i Kine.

Apple je razočarao investitorima  pesimističnim prognozama pa su mu dionice potonule 6,6 posto, na 207,48 dolara. Apple je u trećem tromjesečju ostvario snažan rast prihoda i dobiti, no zbog slabijih >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << nego što se očekivalo procjena daljnjeg rasta, cijena dionice tog tehnološkog diva oštro je pala, pa je njegova tržišna vrijednost skliznula ispod 1.000 milijardi dolara. Prema poslovnom izvješću, objavljenom u četvrtak, prihodi Applea dosegnuli su u trećem kvartalu gotovo 63 milijarde dolara, što je 20 posto više nego u istom lanjskom razdoblju. Pritom je čista dobit Applea skočila 31 posto, na 14,1 milijardu dolara.

Pad dionica posljedica je procjene poslovodstva kompanije da će u četvrtom tromjesečju, kada prodaja snažno raste zbog božićnih blagdana, njezini prihodi iznositi između 89 i 93 milijarde dolara, dok su analitičari u anketi Reutersa očekivali 93 milijarde.

U međuvremenu, američki predsjednik Donald Trump izjavio je da će vjerojatno postići dogovor s Kinom o trgovini i da je ostvaren značajan napredak u rješavanju razlika između dviju zemalja, no upozorio je i da još uvijek može uvesti dodatne carine na kineske proizvode.

"Kina veoma snažno želi postići sporazum", kazao je Trump novinarima u Washingtonu samo nekoliko sati nakon što je njegov vodeći ekonomski savjetnik izrazio oprez oko razgovora o mogućem američko-kineskom trgovinskom sporazumu.

"Imali smo vrlo dobre razgovore s Kinom, došli smo puno bliže tome da učinimo nešto", rekao je Trump uoči napuštanja Bijele kuće i odlaska na predizborni skup.
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Pad indeksa na Wall Streetu zbog pada cijene akcija Applea

Izvor: Capital.ba, 03.Nov.2018

NJUJORK,  Indeksi na Wall Streetu u petak su pali, nakon tri dana snažnog rasta, zbog oštrog pada cijene akcija Applea i splašnjavanja optimizma u vezi trgovinskih pregovora između SAD-a i Kine.   Apple je razočarao investitorima  pesimističnim prognozama pa su mu akcije pale 6,6 odsto, na 207,48...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.