Vrednost Epla premašila hiljadu milijardu dolara

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Avg.2018, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrednost Epla premašila hiljadu milijardu dolara

Tehnološka kompanija Epla (Apple) postala je danas prva kompanija s akcijama na berzi čija je vrednost dostigla hiljadu milijardu dolara.   Do ove vrednosti kompanija je došla tehnologijom koja je redefinisala društvo otkada su je dva Stiva, Džobs i Vozniak, pokrenula pre 42 godine, naveo je Asošiejted pres.   Danas dostignut rekord delovao je nezamislivo 1997. kada je Epl bio na ivici bankrota s akcijama koje su vredele manje od jednog dolara.   Da bi preživeo, Epl je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Epl, pazi, i oni su imali bilion, a njihov krah je najveći ikad

Izvor: B92, 03.Avg.2018, 13:44

Prva kompanija koja je ikada dostigla bilion dolara tržišne vrednosti bila je osnovana u Kini, ali je doživela krah. Najveći kineski proizvođač nafte i gasa Petro čajna, 2007. godine dotakla je bilion dolara posle uspešnog debitovanja na Šangajskoj berzi 5. novembra te godine.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.