Vrednost Apple-ovih deonica dosegla rekordnih 1,04 biliona dolara

Izvor: ItRešenja.com, 12.Okt.2019, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrednost Apple-ovih deonica dosegla rekordnih 1,04 biliona dolara

Cena Apple-ovih deonica juče je dosegla pojedinačnu vrednost od 230 dolara. Kad to pomnožimo sa ukupnim brojem izdatih deonica dobijemo cifru od 1,04 biliona dolara, što predstavlja najveću vrednost merenu prema tržišnoj kapitalizaciji do sada.

Prema izveštajima analitičara, za najnoviji rast vrednosti deonica zaslužan je više nego dobar start prodaje novog iPhone-a 11, zbog kojeg je Apple morao da poveća proizvodnju >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << za 10%.

Podsetimo, Apple je već jednom bio prešao brojku od jednog biliona dolara vrednosti, ali ona je kasnije pala, da bi se sad, eto, ponovno popela preko ove magične brojke. Jasno, tržište fluktuira i razne odluke utiču na cenu deonica, tako da i ova brojka nakon nekog vremena može pasti, ali i dodatno narasti.

Izvor: IT Vesti

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.