VELIKO kinesko partnerstvo za budućnost telefona

Izvor: Mondo, 19.Avg.2019, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELIKO kinesko partnerstvo za budućnost telefona

Trio od četiri najveća kineska smartfon proizvođača ujedinjeni oko nove ideje.

Xiaomi, VIVO i OPPO sklopili su prvo partnerstvo takve vrste među kineskim proizvođačima telefona, koje bi trebalo za rezultat da ima unapređenje mobilne tehnologije razmene fajlova. Slično Apple tehnologiji AirDrop, VIVO, Xiaomi i OPPO žele da razviju Bluetooth tehnologiju brzog prenosa fajlova između kompatibilnih uređaja.

Govorimo o brzini prenosa od >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << čak 20 Mbps.

Novi sistem deljenja fajlova podrazumeva Bluetooth transfer uz pomoć Wi-Fi veze, koji na jedinstven način omogućava povezivanje Xiaomi MIUI, Oppo ColorOS, i Vivo FunTouchOS sistema i samim tim nesmetano brzo deljenje svega i svačega iz memorija jednog u memoriju drugog uređaja.

Prema objavi TNW sajta Xiaomi, OPPO i VIVO su tokom poslednjeg tromesečja isporučili čak četvrtinu pametnih telefona na tržištu, pa je jasno da će tehnologija vrlo brzo biti prihvaćena i popularna, kad se jednom, najverovatnije već tokom ove godine, bude pojavila. Ova tehnologija povezivanja oslanjaće se i na novi Fast Share sistem, koji stiže sa NFC i Android Beam podrškom uz Android Q.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.