Izvor: Piplmetar.rs, 28.Mar.2024, 07:30

Ukoliko dobijate učestale poruke o resetovanju lozinke, znajte da ste napadnuti

Napadi kojim vas „pecaju“ se često oslanjaju na praksu i metod da korisnici dostave informacije napadaču ili im dozvole da urade nešto na svom nalogu, često putem e-pošte, tekstualne poruke ili drugih sredstava za razmenu poruka. Nedavno otkriven „phishing“ napad koristio je novu metodu kako bi navukao žrtve na tanak led, koristeći Apple sistem za resetovanje lozinke.
Nazvan „MFA Bombing“, „MFA Fatigue“ ili „Push Bombing“ je „phishing“ napad se oslanja na grešku u funkciji resetovanja lozinke. Žrtve su preplavljene obaveštenjima tipa: „Resetuj lozinku“, uključujući tekst: „Koristite ovaj iPhone da resetujete lozinku za Apple ID“ uz opciju za dozvoljavanje ili odbijanje zahteva....
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OVI KORISNICI SU NA METI: Opasan phishing napad mogao bi da vam blokira pristup vašim uređajima

Izvor: Kurir, 28.Mar.2024

Novi phishing napad cilja na korisnike Apple-a, bombardujući ih obaveštenjima i pokušavajući da ih prevari da dozvole hakerima pristup njihovom nalogu. Ako napadači uspeju, možete da izgubite pristup svakom Apple uređaju koji posedujete.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.