Uhapšen vlasnik prodemokratskih medija u Hongkongu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Avg.2020, 09:41

Uhapšen vlasnik prodemokratskih medija u Hongkongu

Jedna od vodećih ličnosti prodemokratskog pokreta u Hong Kongu, vlasnik medijske kompanije Džimi Lai uhapšen je danas, 10. avgusta, na osnovu novog zakona o nacionalnoj bezbednosti, javlja agencija Frans pres (AFP). Džimi Lai (72), vlasnik dnevnika Epl dejli (Apple Daily) i časopisa Nekst (Nexy Magazine), uhapšen je zbog sumnje da je dosluhu sa stranim silama i zbog prevare, rekao je neimenovani policijski izvor. Uhapšeno je sedam osoba pod sumnjom da su prekršili zakon o nacionalnoj...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

“IZDAJICA” U Hong Kongu uhapšen prodemokratski TAJKUN, aktivisti zabrinuti

Izvor: Blic, 10.Avg.2020

Policija u Hongkongu uhapsila je danas izdavačkog tajkuna i demokratskog aktivistu Džimija Laja (71), pod sumnjom da je bio u dosluhu sa stranim zemljama, a na osnovu nedavno usvojenog zakona o bezbednosti.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.