UBIJAJU SE OD PARA! Kad vidite koliko Epl zarađuje NA SAT, pašćete u nesvest! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2018, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UBIJAJU SE OD PARA! Kad vidite koliko Epl zarađuje NA SAT, pašćete u nesvest! (FOTO)

Oni ne znaju za krizu.

Epl (Apple) je objavio još jedan tromesečni finansijski izveštaj koji je po prihodima i zaradi rekordan, i još jednom bolje od očekivanja analitičara i investitora.

U izveštaju piše kako su prihodi kompanije bili 53, 3 milijarde dolara, dok je od toga kao zarada ubeleženo 11,5 milijardi dolara – i oba ta podatka najbolja su u istoriji ove kompanije. U proseku 5, 3 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dolara na sat.

Porast prihoda u protekla tri meseca, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, je 17 odsto, dok je dobit kompanije porasla za čak 32 odsto, premašivši tako očekivanja analitičara i ulagača. Da ne bi sve stalo samo na ovim podacima, u Appleu su čak najavili da od sledećeg tromesečja očekuju još bolji rezultat: prihode od 60 do 62 milijardi dolara, ponovo iznad očekivanja analitičara sa Wall Streeta, a sve zbog očekivanog lansiranja novih Ajfona. Epl trenutno na računima ima 243,7 milijardi dolara gotovine.  Ako ovako nastave, Apple bi mogao uskoro da postane prva kompanija u istoriji sa deonicama javno dostupnim na berzi, koja je dosegla tržišnu vrednost od hiljadi milijardi američkih dolara.

Apple Reports 3Q 2018 Results: $11.5B Profit on $53.3B Revenue and 41.3M iPhones https://t.co/26CKTtYqra by @MacRumors pic.twitter.com/bK2bdu88Mz

— MacRumors.com (@MacRumors) 31. јул 2018.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.