Tramp PUCAO u Apple: Niste posebni!

Izvor: Mondo, 27.Jul.2019, 07:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp "PUCAO" u Apple: Niste posebni!

Američki predsednik još jednom ponovio da kompanija Apple neće biti izuzeta od tarifa, ali joj je ponudio rešenje - Ameriku!

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je na svom Twitter nalogu da njegova administracija neće izuzeti kompaniju Apple od tarifa za delove, koje proizvodi u Kini za njihov Mac Pro računar. "Apple neće dobiti izuzeće od tarifa ili olakšice za svoje delove za Mac Pro, koji se proizvode u Kini. Pravite ih u SAD, bez >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << tarifa", napisao je Tramp.

Apple will not be given Tariff waiver, or relief, for Mac Pro parts that are made in China. Make them in the USA, no Tariffs!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) July 26, 2019

Predstavnici Apple nisu odmah imali komentar, a akcije kompanije su drastično pale nakon Trampovog tvita.

Pročitajte i ovo: "Apple će biti veća žrtva, nego Huawei" se obistinjuje

Kompanija Apple je 18. jula zatražila od Kancelarije trgovinskog predstavnika SAD da odustane od 25-procentnih tarifa na 15 delova, uključujući i one za Mac Pro računar, podseća agencija Rojters. Američki list The Wall Street Journal je u junu preneo da Apple prebacuje proizvodnju novog desktop računara u Kinu iz Teksasa.

Apple je povodom pisanja tog lista saopštio da je novi Mac Pro dizajniran i projektovan u Kaliforniji i da, kao i svi Apple-ovi proizvodi, uključuje komponente iz nekoliko zemalja, među kojima su i Sjedinjene Države, kao i to da je "finalna montaža samo jedan deo proizvodnog procesa".

Takođe, Apple je u junu tražio od glavnih dobavljača da procene troškove prebacivanja 15 do 30 odsto svog proizvodnog kapaciteta iz Kine u Jugoistočnu Aziju, pisao je tada japanski list Nikkei.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.