Tim Kuk poslao svoj prvi tvit

Izvor: B92, 22.Sep.2013, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tim Kuk poslao svoj prvi tvit

Njegov prethodnik bio je poznat po spontanim ličnim interakcijama sa Apple fanovima, ali otkada je preuzeo uzde kompanije iz Kupertina, Tim Kuk je bio pažljiv sa svojim izjavama i akcijama.

Međutim, izvršni direktor Applea načinio je svoje prve korake ka tome da postane dostupniji javnosti tako što je objavio svoj prvi tvit.

Tvit je objavljen u trenutku kada je kompanija na tržište izbacila dva nova modela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svog smartfona iPhone – iPhone 5S i 5C.

Sa, sada verifikovanog, računa @tim_cook account, napisao je: “Posetio sam naše prodavnice u Palou Altou danas. Video sam mnogo srećnih mušterija koje nas podsećaju na to zašto radimo sve ovo”.

Tvit je ubrzo dobio preko 8.000 retvitova.

Kuk je takođe, nedavno izjavio da je Nokia nekada bila dominantna sila u svetu mobilnih uređaja ali je pala sa trona zato što nije dovoljno pažnje posvetila inovacijama.

Inovacija predstavlja centralni deo Appleovog plana za budućnost, irekao je Tim Kuk za Bloomberg.

U intervjuu koji je dao za taj list, Kuk je rekao da je Nokijin pad sa vodećeg mesta svetu mobilnih uređaja upozorenje za svaku kompaniju.

Donošenje odluka o tome šta je prava inovacija a šta je dosadno može u ovom trenutku biti znatno teže za Apple nego u prošlosti. Nakon najave novih iPhone smartfona, Appleove deonice izgubile su na vrednosti tako pokazujući da investitori nisu zadovoljni onime šta su videli.

„Morate da se zapitate – da li radite prave stvari? I to je ono na šta se ja fokusiram umesto da neko drugi, ili stvari poput tržišta, definišu kako bih ja trebalo da se osećam”, rekao je Kuk.

Visited Retail Stores in Palo Alto today. Seeing so many happy customers reminds us of why we do what we do.

— Tim Cook (@tim_cook) September 20, 2013

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.