Šta (ne)će imati nova generacija Apple Watch satova

Izvor: Mondo, 17.Avg.2019, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta (ne)će imati nova generacija Apple Watch satova

Najpopularniji pametni sat na svetu u novom izdanju ove jeseni, evo šta će imati od novih funkcija, a šta neće.

Apple Watch je ostvario izuzetan uspeh, i važi za najpopularniji pametni sat na planeti. U poslednja tri meseca, prodato je više od 5,7 miliona komada, što je skoro tri puta više od sledećeg na listi, Samsunga koji je prodao dva miliona svojih satova za tri meseca.

Analitičar Ming-Či Kuo objavio je u subotu da će peta serija Apple Watch >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sata biti predstavljena na istom događaju kao i iPhone modeli za 2019, koji bi trebalo da bude održan za manje od mesec dana, 10. septembra.

Apple neće, navodi on, u dizajnu promeniti "ništa bitno", ali će navodno novi model podržavati upravljanje gestovima. Lista patenta koje je kompanija podnela podrazumeva, između ostalog, tehnologiju koja omogućava da se skupljanjem šake u pesnicu odgovori na telefonski poziv, a hitrim pokretom zgloba pregledaju poruke.

Četvrta generacija Apple Watch satova ponudila je elektrokardiogram koji proverava funkcije srca, kao i predviđanje pada osobe koja ga nosi i alarmiranje hitne službe.

"Šuškalo" se da će Apple Watch 5 imati opciju praćenja organizma tokom spavanja, ali analitičar navodi da to ipak nećemo videti tokom 2019. godine.

Šta vi mislite o Apple Watch satovima, ili pametnim satovima uopšte? Čekamo vaše komentare ispod vesti i na mrežama Facebook, Twitter i Instagram.
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.