Šta nas čeka u 2017. (8): Život u virtuelnom svetu

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jan.2017, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta nas čeka u 2017. (8): Život u virtuelnom svetu

Ne bave se svi stručnjaci samo predviđanjem stanja na globalnoj i političkoj sceni. Ljubitelji tehnologije objavili su svoja viđenja šta će se događati na ovom polju u godini koja sledi. Većina misli da će kampanja Epl nastavljati da gubi kontrolu. Jer ukoliko ne smisle nešto potpuno inovativno, njihov sjaj će nastaviti da bledi. Popularnost virtuelnog skladišta za fotografije i svakojaka dokumenta Oblak izgubiće na popularnosti.

Kina prestaje da ima epitet tehnološkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << proizvodnog čvora. Proizvodnja će se u potpunosti preseliti u na Filipine i Vijetnam, jer će Kina biti neisplativo mesto za rad. Navode da će ljudi u 2017. godini sve manje vremena provoditi u stvarnom svetu, a sve više u virtuelnom.

Mnogi su ove godine tek prvi put došli u kontakt sa pojmom virtuelne tehnologije. Na tržištu su se pojavile naočare koje pomoću mobilnog telefona oživljavaju vaše video-klipove. Eksperti smatraju da će tržište sledeće godine biti preplavljeno virtuelnim spravicama pored kojih bi igrica pokemon go izgledala smešno jer će kompanije uspeti da izgrade sopstvenu realnost i čitave izmišljene svetove u kojima bi pojedinci imali dozvoljeni pristup.

Internetom kolaju zastrašujuće prognoze da će se odigrati hakerski ratovi. Kompanije Gugl i Epl otkriće program prisluškivanja obaveštajnih agencija putem pametnih telefona i drugih uređaja. Hakeri u službi velikih svetskih sila izvodiće napade na autonomna vozila, elektrane i haj tek medicinsku opremu. Nijedna vlada neće podići dva prsta i preuzeti odgovornost za napade, ali će se odgovornima smatrati Kina ili Rusija. Takve prognoze mogu da dovedu do otvorenog hakerskog rata.

Dar predskazanja nije rezervisan samo za ljude. Hobotnica Pol je to dokazala pre šest godina. Ovaj prorok je obitavao u akvarijumu u Oberhauzenu u Nemačkoj. U slobodno vreme je služio kao almanah za kladioničare širom sveta. Proslavio se time što je "predvideo" tačne rezultate utakmica na Svetskom prvenstvu u fudbalu 2010. u Južnoj Africi.

Svaki ishod nemačke reprezentacije bio je onakav kako je hobotnica "rekla". Kako bi pokrenuo svoje sposobnosti, Pol je morao da se potkupi. Nuđena mu je hrana u dve različite posude. Jedna je predstavljala domaćina, a druga gostujući tim. U zavisnosti od osećaja, ova hobotnica je birala odakle će jesti, a pobedio bi onaj tim čiju bi posudu ukrašenu zastavama hobotnica odabrala. Ovaj "vidovnjak" na veliku žalost sportskog sveta napustio je ovu planetu oktobra 2010. godine.

Nisu samo nemačke životinje darovite. Da i Novi Zeland ima konja za trku tj. u ovom slučaju ovcu, pokazala je popularna ovca Soni. Ona se visoko kotira među prorocima sportskih rezultata. S velikom preciznošću 2011. godine otkrivala je pobednike mečeva Svetskog kupa u ragbiju. Usluge je naplaćivala u hrani. Ona je birala između dve kante hrane obeležene simbolima reprezentacija. Procenjuje se da je Soni bila 70 odsto uspešna, a oni koji su se kladili po njenim vizijama zgrnuli su ogroman novac.
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.