Sobarice na prodaju: Silikonska dolina i moderno ropstvo

Izvor: B92, 13.Nov.2019, 08:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sobarice na prodaju: Silikonska dolina i moderno ropstvo

Aplikacije dostupne na Gulg i Epl servisima, na kojima se reklamira prodaja sobarica, popularne su u Persijskom zalivu.

Crno tržište sobarica na internetu omogućili su divovi Silikonske doline, Gugl, Epl i Fejsbuk servisi, i ponuđene aplikacije za prodaju i kupovinu kućnog osoblja u Persijskom zalivu.

Novinari BBC tima otkrili su da korisnici ovih aplikacija, među kojima je i žena koja prodaje maloletnu osobu, krše međunarodne zakone o modernom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ropstvu i zakone Kuvajta.

Pošto su zvaničnici Fejsbuka upoznati sa rezultatima istraživanja, na ovoj društvenoj mreži je zabranjen hešteg, svojevrsna oznaka uz pomoć koje su prodavane žene. Zabranjeno su i 703 sumnjiva naloga na Instagramu.

Zvaničnici Gugla i Epla su saopštili da njihovi stručnjaci rade na razvoju tehnologije za sprečavanje nelegalnih aktivnosti na aplikacijama koje koriste njihove servise.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.