Sigurnosna pretnja Androidu

Izvor: ITsvet.com, 20.Nov.2011, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sigurnosna pretnja Androidu

U eri personalnog računarstva postojalo je mišljenje da su Apple računari manje ranjivi na sigurnosne pretnje od Windows modela. Sličan razvoj situacije se nastavio i sa popularisanjem smart telefona. Naime, zabeleženo je da je od meseca jula broj povećanih pretnji koje vrebaju vlasnike smart telefona koji koriste Android operativni sistem porastao šest puta. Sa druge strane Apple iPhone i iPad ne beleže ovakav porast broja pretnji što ponovo može da dovede od zaključka da su Apple uređaji mnogo bezbedniji i kada je reč o smart telefonima i tablet računarima. Većina pretnji za Android dolazi od aplikacija koje su na sajtovima koji nemaju veze sa Android Market-om.
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Android ima 200 miliona aktivnih uređaja

Izvor: ITsvet.com, 21.Nov.2011, 09:10

Više od 200 miliona Android uređaja aktivirano je širom svetla, navodi se u zvaničnom saopštenju kompanije Google. Ovaj podatak je objavljen u toku jučerašnjeg dana u toku predstavljanja Google Music servisa. To je više nego duplo u odnosu nego što je zabeleženo u toku maja meseca. Pored toga,...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.