Sharp smanjuje isporuke iPad ekrana

Izvor: ITsvet.com, 21.Jan.2013, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sharp smanjuje isporuke iPad ekrana

Apple je zatražio od kompanije Sharp da smanji proizvodnju svojih 9.7“ ekrana za iPad tablet računare, što je dovelo do toga da se postavi pitanje da li je razlog za to u stvari dobra prodaja iPad mini modela. Sharpova proizvodnja iPad ekrana je na minimalnom nivou navode ljudi koji su upoznati sa materijom i da je smanjenje proizvodnje dogovoreno još krajem prošle godine. Ovi izvori potvrđuju informaciju da je pozadina ove odluke u stvari povećana potražnja iPad mini računara, mada postoje određene indicije da je Apple jednostavno samo želeo da izbegne nagomilavanje ekrana jer je početak godine tradicionalno slab period prodaje uopšte korisničke elektronike.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Rast DRAM cena u januaru

Izvor: ITsvet.com, 22.Jan.2013, 08:04

Cene DRAM-a su porasle za oko 10% u prvoj polovini januara meseca, pri čemu je cena 4GB modula $17.50. Početkom januara cene 2GB i 4GB DDR3 modula su prosečno bile $9.75 i $17.25 respektivno, što je za 8.3% i 9.5% više nego na kraju prošle godine. Prosečna cena 2Gb čipova je porasla za...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.