Reakcije zvezda na smrt  Stiva Džobsa

Izvor: Blic, 06.Okt.2011, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reakcije zvezda na smrt Stiva Džobsa

Jučerašnja smrt Stiva Džobsa (56), osnivača kompanije "Epl" pogodila je sve one koji su se susreli sa njegovim "gedžetima", smartfonima i tablet računarima, a svoje tužne reakcije objavili su i ljudi iz šoubiznisa.

Nakon duge borbe sa teškom bolešću, rakom pankreasa, zbog koje je krajem avgusta morao da prepusti čelo kompanije Timu Kuku, talentovani Siv Džobs preminuo je u svojoj pedesetšestoj godini života.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
"Epl je izgubio vizionara i kreativnog genija, a svet je izgubio neverovatnog čoveka. Mi koji smo imali sreću da ga poznajemo i radimo s njim, u Stivu smo izgubili dragog prijatelja i mentora koji nas je inspirisao. Stiv za sobom ostavlja kompaniju koju je samo on mogao da podigne, a njegov duh će zauvek biti u temeljima Epla", saopštio je "Epl" na svom sajtu.

Na svojim Tviter profilima povodom ove tragične vesti oglasile su se iz poznate ličnosti iz sveta šoubiznisa.

Svoju tugu izrazili su glumica Ališa Milano, reper Pi Didi, grupa Blink182, Kajli Minog, glumica Marša Kros i reper Snup Dog koji je napisao poruku "Stiv Džobs, počivaju u miru prijatelju". Žaljenje je izrazio i režiser Stiven Spilberg rečima da je Džobs bio najveći izumitelj još od Tomasa Edisona.

Muzičar Nil Dajmond ostavio je poruku u duhu Eplove nove tehnologije pa je napisao "iSad" ili "jaTužan", a Niki Minaž je na svoj status stavila: "Inovator. Dao je toliko ovoj generaciji i iznad toga. Počivaj u miru, Stiv Džobs".

"Upravo smo čuli tužnu vest da je Stiv Džobs preminuo. Kakav neverovatan, inspirativan život. Promenio je svet na toliko načina. Počivaj u miru", napisali su članovi grupe "Coldplay".

Obama, Zakerberg i Bil Gejts o smrti inovatora

I američki predsednik Barak Obama i njegova supruga Mišel sa tugom i žalošću su reagovali na ovu vest. "On je bio jedan od najvećih u istoriji Amerike. Bio je dovoljno hrabar da misli drugačije, sa snažnom željom da promeni svet, ali i dovoljno talentovan da to i učini. Svet je izgubio velikog vizionara", rekao je Obama.

Osnivač društvene mreže Fejbuk Mark Zakerberg zahvalio se Džobsu na tome što je svima pokazao kako se menja svet, i napisao "Pre svega ti hvala što si mi bio učitelj i prijatelj", i objavio poduži omaž na Fejsbuk stranici "Zuckonit".

Dugogodišnji konkurent ali i prijatelj preminulog genija Bil Gejts rekao je da su svi oni koji su imali sreću da ga upoznaju, znaju koliki je ovo veliki gubitak za čovečanstvo. "Bili smo kolege, na neki način i suparnici, ali i vrlo dobri prijatelji. Ne postoji niko ko je imao toliki uticaj na naš svet i na generacije koje dolaze kao što je to imao Stiv Džobs", rekao je osnivač Majkrosofta koji se sa Džobsom poznavao trideset godina.

Gugl logo

Internet pretraživač Gugl promenio je logo zbog Džobsove smrti, te ćete primetiti da u baru ispod pretrage piše njegovo ime, godina rođenja i smrti. "Džobs je bio veliki čovek sa neverovatnim dostignućima i zapanjujuće briljantan" objavio je kratko Izvršni direktor Gugla Leri Pejdž na društvenoj mreži "Google+".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.