Qualcomm 8-jezgarni 64-bitni cpu

Izvor: ITsvet.com, 24.Feb.2014, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Qualcomm 8-jezgarni 64-bitni cpu

Qualcomm je napravio veliki skok u odnosu na Apple kada je reč o razvoju 64-bitnog čipa za mobilne uređaje predstavljanjem njihovog prvog osmojezgarnog Snapdragon 615 čipa za mobilne uređaje koji odlikuju integrisane LTE i 4K mogućnosti renderovanja video sadržaja. Snapdragon 615 će se koristiti u izradi pametnih telefona i tablet uređaja visokih performansi koji će se na tržištu pojaviti u toku četvrtog kvartala, a ovaj čip bi takođe mogao da bude i jedan od najbržih čipova za mobilne uređaje sa osam CPU jezgara baziran na najnovijoj ARM 64-bitnoj arhitekturi koja nosi naziv ARMv8.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Tegra Note 7 LTE tablet za $299

Izvor: ITsvet.com, 25.Feb.2014, 11:39

NVIDIA će uskoro isporučiti novi model Tegra Note 7 tableta sa LTE bežičnom konektivnosti Android 4.4.2 operativnim sistemom kodnog naziva KitKat. Cena ovog uređaja će biti $299. Tablet poseduje quad core Tegra 4 procesor i 16GB skladištenog kapaciteta. Tablet će postati dostupan širom sveta...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.