Propust u iOS-u, Apple obećao zakrpu

Izvor: B92, 07.Jul.2011, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Propust u iOS-u, Apple obećao zakrpu

Kako prenosi sajt The Next Web, jedna nemačka agencija otkrila je da postoji propust u iOS-u, preciznije mobilnoj verziji Safari browsera, koji može učiniti iOS uređaje osetljivim na napade.

Isti propust koristi se za jailbreak uređaja, koristi ga i alatka jailbreakme, međutim, ukoliko ga neko zlonameran iskoristi može doći u posed podataka korisnika koji se na tom uređaju nalaze. Nemačka federalna kancelarija za informacionu bezbednost ističe da su uređaji naročito >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ranjivi pri pregladu PDF fajlova.

Iz kompanije Apple reklu su da su svesni da problem postoji i da razvijaju rešenje koje će ga rešiti, a koje će biti plasirano pri sledećem ažuriranju softvera. Ta verzija, mogla bi biti i poslednja pre dolaska novog iOS-a 5, koji se očekuje u septembru.

Ipak, nije precizirano da li je Apple znao za ovaj propust ranije, kao ni kada će se tačno zakrpa pojaviti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemačka upozorava na slabu tačku

Izvor: ITsvet.com, 07.Jul.2011

Nemačka agencija za IT sigurnost navodi da sofver koji pokreće Apple iPhone, iPad i iPod Touch uređaje ugrožava kritična slabost. Federalna kancelarija za IT sigurnost navodi da je klik na inficirani PDF fajl dovoljan da inficira mobilne uređaje malware-om bez znanja korisnika i to kada je u pitanju...

Nastavak na ITsvet.com...

Propust u iOS-u, Apple obećao zakrpu

Izvor: KupiMobilni.com, 08.Jul.2011, 13:11

Kako prenosi sajt The Next Web, jedna nemačka agencija otkrila je da postoji propust u iOS-u, preciznije mobilnoj verziji Safari browsera, koji može učiniti iOS uređaje osetljivim na napade

Nastavak na KupiMobilni.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.