Pojavile se detaljne informacije o Apple Reality Pro VR sistemu

Izvor: Piplmetar.rs, 27.Jan.2023, 09:31

Pojavile se detaljne informacije o Apple Reality Pro VR sistemu


Apple Actuality Pro naočare za mešovitu realnost su nešto o čemu se priča godinama unazad. Govorilo se da ćemo ih videti prošlog proleća, da bi sve to bilo odloženo za početak ove godine. Nove informacije donosi nam najčuveniji Apple insajder Designate Gurman.
Apple zaposleni kažu da je opinion da se Apple Actuality Pro sistem predstavi na >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << WWDC događaju, kako bi bio zvanično biti lansiran kasnije ove godine sa cenom od 3.000 USD u SAD, prenosi GSMArena.
Apple Actuality Pro će biti rezultat sedmogodišnjeg projekta i rada preko 1.000 ljudi u Apple grupi za razvoj tehnologije. Rečeno je da je napravljen od aluminijuma, stakla i mekanog tekstila za jastučiće i da će imati zakrivljen ekran na prednjoj strani kroz koji će moći da se vide oči korisnika. Uređaj će takođe imati zvučnike sa strane i traku koja će omogućavati da lepo stoji na glavi. Očekuje se da će koristiti modifikovanu verziju M2 procesora, koji koriste neki od Apple proizvoda, sa baterijom koju nosite u džepu i koja je preko kabla povezana sa naočarima. Baterija bi trebalo da bude veličine dva iPhone 14 Pro Max uređaja i da obezbeđuje reside 2 sata autonomije.

Apple Actuality Pro konkurencija? Actuality Pro će se razlikovati od rivalskih proizvoda, kao što je Meta Quest Pro, na nekoliko ključnih načina: praćenje lica i očiju, kombinacija virtuelne i proširene realnosti (VR i AR), sopstveni interfejs i korišćenje za konzumiranje video zapisa. Naočare će imati i nekoliko spoljnih kamera za praćenje ruku korisnika, pored unutrašnjih senzora koji će pratiti oči. To znači da će uređaj znati gde korisnik gleda i omogućiti interakciju sa 3D interfejsom koristeći pokrete rukama.
VR i AR u jednom uređaju Headset će takođe imati digitalnu krunicu (točkić), nalik onoj koju ima Apple Spy, koja će prebacivati interfejs između VR i AR položaja. Prilikom prelaska iz VR na AR, virtuelno okruženje će polako izbledeti i korisnik će opet moći da vidi svoje okruženje iz stvarnog sveta. Gurman kaže da Apple očekuje da će baš ovaj prelaz istaći Actuality Pro u odnosu na druge proizvode.
Tokom Face Time poziva, Actuality Pro će imati mogućnost da realno prikaže lice i celo telo osobe u virtuelnom okruženju, ako su samo dve osobe u pozivu. Ako ih ima više, korisnici će biti prikazani kao emodži karakteri, kako se ne bi trošilo previše resursa i procesorske snage.

Apple Actuality Pro kao eksterni track Actuality Pro će omogućiti korisnicima da ga koriste kao eksterni track za svoj Mac računar, kao i miša i fizičku tastaturu. Pored toga, uređaj će imati mogućnost da simulira gledanje filma na ekranu bioskopskih dimenzija u potpuno simuliranom okruženju, sa dodatkom mogućnosti da koriste Apple AirPods slušalice za funkciju prostornog zvuka, pa čak i da će da zamene iPhone.
Rečeno je da Apple priprema poseban prostor u svojim prodavnicama kako bi korisnici mogli da isprobaju Actuality Pro pre nego što ga kupe. Po informacijama reside kojih je došao Gurman, uprkos visokoj ceni, Apple zbog velikih troškova najverovatnije neće imati profita od prve generacije ovih uređaja.
Opširnije
Izvor: Benchmark.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.