Pogledajte novu zgradu Epla! (FOTO)

Izvor: S media, 14.Avg.2011, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte novu zgradu Epla! (FOTO)

Kompanija "Epl" koja ima više novca nedo vlada SAD, objavila je projekat za novu poslovnu zgradu koja treba da bude sagrađena do 2015. godine. Prema prvim fotografijama impozantno zdanje dobilo je nadimak "Svemirski brod".

Vlasti kalifornijskog gradića Kupertina objavile su najnovije nacrte projekta sedišta kompanije Epl, najvrednije firme na svetu, koje bi trebalo da bude sagrađeno do 2015. godine.

Stižu tri nova blekberija

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << izgleda likvidacija kompanije

Reorganizacija u "Hjulit Pakardu"

Vlasti Kupertina kažu da pre odobrenja projekta moraju da razmotre ekološki uticaj koji će imati "Epl kampus 2", kako mu je zvaničan naziv, mada je u javnosti već kršten imenima "Leteći tanjir" i "Svemirski brod" zbog karakterističnog izgleda. Veruje se da problema neće biti, jer ko bi pri zdravoj svesti u svom gradu rekao ne ovakvom čudu kompanije koja ima više novca nego cela vlada Sjedinjenih Država?

- Nema šanse da odbijemo - izjavio je Gilbert Vong, gradonačelnik Kupertina, posle sastanka sa šefom Epla Stivom Džobsom.

Evo kako će u brojkama izgledati Eplov "Leteći tanjir":

Kampus će se prostirati na više od 700.000 kvadrata, imaće više od 260.000 kvadrata poslovnog prostora (kao tri "Delta sitija"), auditorijum za Eplove promocije moći će da ugosti 1.000 ljudi, istraživački centar će se prostirati na 28.000 kvadratnih metara, biće dom za 12.000 zaposlenih.

I sve to u gradu koji ima samo 58.000 stanovnika!

"Svemirski brod" će, takođe, imati fitnes centar za zaposlene, podzemni parking i vlastitu elektranu za napajanje električnom energijom, jer ništa u Kupertinu nije dovoljno veliko da ugasi žeđ za energijom Eplovog kampusa.

(Blic)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.