Ova Apple aplikacija neće raditi u Kini

Izvor: Mondo, 12.Okt.2015, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ova Apple aplikacija neće raditi u Kini

Korisnici umesto obaveštenja u vezi sa osvežavanjem sadržaja, dobijaju poruku koja prikazuje grešku.

Apple je deaktivirao svoju News aplikaciju u Kini, postavši tako još jedana zapadna kompanija koja se suočava sa izazovima u zemlji u kojoj su pravila u vezi sa online medijima veoma stroga.

News aplikacija koja sortira vesti na osnovu podešavanja korisnika, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koja je predstavljena u junu, trenutno je dostupna samo korisnicima u Sjedinjenim Američkim Državama. Oni korisnici koji putuju i dalje mogu da pristupe aplikacije ali, oni koji su otputovali u Kinu, prijavili su da konstantno dobijaju poruku koja prikazuje grešku, tj. da News aplikacija nije podržana u regionu u kome se trenutno nalaze.

The New York Times je objavio da je kinseko tržište drugo po veličini, odmah iza američkog tržišta kada je Apple u pitanju. Neimenovani izvor rekao je Times-u da je kompanija odlučila da deaktivira svoju News aplikaciju umesto da aktivira poseban News feed iz kog će biti izbačen osetljiv sadržaj iz stranih medija, prenosi Time.

Leri Salibra, osnivač Pay4Bugs napisao je sledeće: „Ono što me brine je mehanizam koji Apple koristi kako bi deaktivirao News aplikaciju, kao i to što Apple mape koriste lokaciju korisnika bez prethodne dozvole, čak iako je location servis isključen u podešavanjima privatnosti.“

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.