Ono što Apple sada predstavlja, Google je imao pre pet godina – zašto su odustali?

Izvor: B92, 26.Jul.2021, 18:45

Ono što Apple sada predstavlja, Google je imao pre pet godina – zašto su odustali?

Kada je predstavljen iOS 15, jasno je bilo da će jedna od glavnih stvari biti novi pregledač, za koji su rekli da će izaći ove jeseni.

Google je ranije pokušao da slično nešto napravi za Android sa Safarijem, a sada je jedan od dizajnera na tom projektu otkrio zašto su odustali od toga.

Što se tiče Safarija na iOS 15, oni su kao novitet predstavili "novi dizajn tabova", pošto će sada sve glavne funkcije, kao i mesto gde kucate veb adresu biti na donjem delu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ekrana, odmah iznad "sistemskih tastera".

Zašto se to radi? Da bi korisnik imao više prostora na ekranu i da bi lakše istraživao stranicu na koju uđe. Takođe, lako se može prevlačiti sa taba na tab.

To je Google pokušao još 2016. godine, kada su to nazvali "Chrome Home", a sada je Kris Li, čovek koji je radio na tom projektu govorio zašto nisu nastavili sa tom idejom.

"Bila je ideja da sve bude na dnu i skriveno. Posle raznih testiranja, emocije među nama bile su pomešane. Mislio sam da Chrome Home neće biti uopšte popularan, niti da će se korisnicima svideti, kao ni da će ih dobro služiti. Zato sam odlučio da im saopštim da odustajemo od toga i posle ne tako male rasprave i debate, odustali smo", rekao je Li.

Od "Chrome Home" eksperimenta odustali su u februaru 2018. godine.

Google je nastavio da radi na sličnim projektima, ali su na kraju od svega odustali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ono što Apple sada predstavlja, Google je imao pre pet godina " zašto su odustali?

Izvor: B92, 26.Jul.2021

Kada je predstavljen iOS 15, jasno je bilo da će jedna od glavnih stvari biti novi pregledač, za koji su rekli da će izaći ove jeseni.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.