Odobren patent koji čuva telefon pri padu

Izvor: Radio 021, 04.Dec.2014, 01:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odobren patent koji čuva telefon pri padu

Kompaniji Epl je u američkom Zavodu za patente upravo odobren izum koji će omogućiti automatsku zaštitu Ajfona tokom pada.

Ovaj patent uključuje angažman senzora koji se već nalaze u uređaju, kao što su akcelerometar, magnetometar i slični, kako bi brzo odredili stranicu i mesto udara telefona o podlogu.

Nakon ovoga, dodeljeni procesor kalkuliše potrebna podešavanja, startuje motor koji podešava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << poziciju telefona u vazduhu i omogućava da ovaj padne na manje lomljivu stranu, umesto na prednju stranu sa ekranom.

Za ovu svrhu se može koristiti i vibracioni motor, koji se već nalazi u telefonu, samo sa jačim impulsima vibriranja u poređenju sa onima koji korisnika obaveštavaju o pristiglim porukama ili dolazećim pozivima.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.