Novi tableti u najavi

Izvor: B92, 03.Avg.2010, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi tableti u najavi

Nesumnjiv uspeh koji je Apple ostvario svojim tabletom, konkurencija, za sada, nije uspela da ugrozi. Na ovo tržište sada stupa kompanija RIM, proizvođač BlackBerry uređaja, kao i tajvanski Pegatron.

Izvor: Benchmark, BozzaBench




Najnovija vesti govore o tome da jedan od vodećih proizvođača smartphone uređaja, kompanija RIM, priprema svoju verziju tablet uređaja koji će najverovatnije poneti naziv Blackpad.

Novi tablet >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će imati ekran dijagonale 9.7inča, Wi-Fi bežičnu mrežnu konekciju kao i Bluetooth vezu, a vlasnici BlackBerry telefona moći će jednostavno da razmenjuju podatke sa Blackpad tabletom.

Cena će biti u rangu iPada, a jedna od zanimljivosti jeste i ta da će Blackpad imati frontalnu i kameru sa zadnje strane, tako da će posedovati mogućnost video komunikacije, što jasno sugeriše njegovu poslovnu namenu i naklonost ka biznis korisnicima.

Sa druge strane, Pegatron je najavio MasterPad, prototip novog tablet računara debljine 14 milimetara na kome se nalazi Microsoftov Windows 7.

Interesantno je da ovaj tablet koristi IPS ekran dijagonale 11,6 inča, sa prirodnom rezolucijom od 1366x768 tačaka. Tu su još 1,3-megapikselna web kamera sa mikrofonom, dva USB porta, čitač memorijskih kartica i akcelerometar, kao i mini HDMI port, podrška za 3G mreže, i interni SSD od 32 ili 64 GB.

U koloni "protiv" nalazi se razočaravajuća dvoćelijska baterija koja ostvaruje jedva pet sati rada, kao i Intel Atom N450 na 1,66 GHz koji ne može da obezbedi reprodukciju video snimaka rezolucije 1080p, kao što Microsoft obećava.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.