Novi iPad Pro 92 odsto brži od većine PC računara FOTO

Izvor: B92, 30.Okt.2018, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi iPad Pro 92 odsto brži od većine PC računara FOTO

Tehnološki gignat iz Kupertina, na njujorškoj promociji novih proizvoda, predstavio je i novi model iPad Pro. Do sada je u svetu prodato 400 miliona tih tableta, a Apple je prošle godine prodao više iPad-a nego drugi pojedinačni proizvođači laptopova.

iPad Pro je izgubio oble ivice, pa sada dolazi u kućištu tzv. "flat edge" dizajna, sa zaobljenim uglovima i tanki okvirom oko ekrana.

Uređaj je opremljen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novim Liquid Retina ekranom, poput smartfona iPhone XR, dijagonale 11 inča. iPad Pro će takođe imati i verziju sa ekranom dijagonale 12,9 inča.

Apple tvrdi da je novi iPad brži u radu od 92 odsto PC računara prodatih u poslednjih godinu dana.

Urđaj, koji pokreće bionički A12X čip, sa osam CPU i sedam grafičkih jezgara, 35 odsto brži u single core a 90 odsto u multicore radu.

Uređaj ima i novi Pencil. Olovaka se za tablet lepi magnetom i puni se bežično dok je priljubljena.

Novi iPad ima od 512GB do 1TB intrene memorije i dolazi sa USB-C priključkom, preko koga moguće puniti iPhine i druge uređaje. Uređaj podržava reprodukciju 5K snimaka.

Uređaj će imati i posebnu verziju Photoshopa.

iPad Pro će se prodavati po cenama: za verziju sa ekranom od 11 inča i 64GB do 1TB interne memorije, početna cena iznosi od 799 dolara.

Verzija sa ekarnom dijagionale 13 inča i od 64 GB do 1TB interne memorije startuje sa cenom od 999 dolra.

Danas stiže i opertivni sistem iOS u verziji 12.1, koji korincima nudi Group FaceTime, eSIM za XR i XS i nove Animojije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.