Najčudnija ideja koju je Apple imao do sada?

Izvor: B92, 13.Okt.2023, 21:30

Najčudnija ideja koju je Apple imao do sada?

Apple je imao dosta čudnih eksperimenata u proteklim godinama, ali ovako neobična ideja im još nije pala na pamet.

Konkretno, radi se o patentu koji bi podrazumevao MacBook tastaturu, i jedan taster koji se u njoj nalazi, a po potrebi se može odvojiti. Ovaj taster mogao bi da se koristi kao izuzetno mali miš, a verovatno ne bi bio veći od dugmeta "Shift" na tastaturi. Minijaturni miš, sugeriše patent, može biti smešten u kućištu tastature ili pored drugih dugmića.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U ovom drugom slučaju, funkcionisaće kao i svaki drugi taster, napominje Apple, a kada se ukloni, funkcionisao bi kao miš, što znači da mora imati bateriju i biti u stanju da "zna gde se nalazi" kako biste mogli da upravljate njime po ekranu.

Sve ovo čini se kao previše zahtevno za tako malog miša, zato Apple kaže da bi se više tastera moglo skupiti na jedno mesto, i onda da se koriste kao miš, ali čak i to ostavlja mnogo pitanja.

Baterija, veličina, oblik... sve su ovo problemi koji znače da verovatno ne biste mogli dugo da koristite ovog "odvojivog" miša, pa moramo da se zapitamo u čemu je uopšte i poenta čitavog poduhvata.

Naravno, i dalje je u pitanju samo patent, pa je sasvim moguće da Apple odustane i ovo nikada ne zaživi. S obzirom na neke prilično upitne dizajnerske odluke poslednjih godina, međutim, i dalje je sve moguće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.