NE MOŽETE NI DA ZAMISLITE! Prvi Epl računar izašao je pre 45. godina, a izgledao je ovako! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Apr.2021, 13:57

NE MOŽETE NI DA ZAMISLITE! Prvi Epl računar izašao je pre 45. godina, a izgledao je ovako! (FOTO)

Apple su 1. aprila 1976. godine osnovali Steve Jobs, Steve Wozniak (i tehnički Ronald Wayne). Prvi proizvod Apple I, bio je kultni prvi računar kompanije, koji i dalje dobija veliku potražnju kao kolekcionarski primerak. Skoro pola veka kasnije, Apple je najveća kompanija na svetu.

Nedavno je taj računar na eBay prodat po ceni od 1,5 miliona dolara. Ove godine je i 45. godina od kada je napravljen Apple kompjuter, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a toj proslavi pridružio se i CEO Tim Cook, koji je godišnjicu podelio sa Apple obožavaocima širom sveta objavom na Twitter-u:

"Dok Apple danas slavi 45 godina, podsećam se Steve-ovih reči od pre mnogo godina: Do sada je to bilo neverovatno putovanje, a mi smo ga tek započeli. Hvala svakom članu naše Apple porodice na svemu što ste učinili da obogatite živote. Ovo je za sledećih 45 godina i više!"

As Apple celebrates 45 years today, I’m reminded of Steve’s words from many years ago: “It’s been an amazing journey so far, yet we have barely begun.” Thanks to every member of our Apple family for all you’ve done to enrich lives. Here’s to the next 45 years & beyond!

— Tim Cook (@tim_cook) April 1, 2021

Apple će nastaviti sa objavljivanjem niza istorijskih proizvoda u kolekcionarske svrhe, uključujući Mac računare, kao i iPod, iPhone, iPad i Apple Watch.

U međuvremenu, danas je Apple poslovanje od 2 milijarde dolara sa bazom od više od 1,6 milijardi uređaja, uključujući preko milijardu iPhone-a.

U avgustu 2018. godine Apple je postao prva javna američka kompanija čija je vrednost procenjena na preko 1 milijardu američkih dolara. 19. avgusta 2020. Apple je postao prva američka kompanija koja je dostigla prekretnicu sa tržišnom vrednošću od 2 milijarde dolara. Kompanija zapošljava preko 147.000 stalno zaposlenih i održava svetsku mrežu od preko 500 maloprodajnih objekata u 24 zemlje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.