Microsoft brani svoju odluku

Izvor: ITsvet.com, 06.Apr.2011, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Microsoft brani svoju odluku

Microsoft Internet Explorer i dalje gubi udeo a tržištu pretraživača od Apple Safari i Google Chrome pretraživača uprkos tome što je pre samo desetak dana predstavio najnoviju verziju svog Internet Explorer-a, pokazuju podaci kompanija koje se bave ispitivanjem tržišta. Uprkos negativnom trendu, Microsoft i dalje stoji iza odluke da ograniči IE9 na korisnike koji koriste Windows Vista i 7. Uprkos tome što je ovo bila rizična odluka, Microsoft i dalje navodi da ne može pretraživač koji je baziran na najnovijoj tehnologiji da se gradi na nečemu što je staro deset godina. Ryan Gavin, jedan od direktora za IE je rekao da kod kompanije nije bilo nikakvih dilema.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Promena plana: Microsoft već započeo ažuriranje IE9 putem Windows Update mehanizma

Izvor: Informacija.rs, 07.Apr.2011, 05:38

Uprkos ranijim najavama da pre juna neće biti automatskog ažuriranja Internet Explorer-a najnovijom verzijom browser-a za korisnike koji se ne odluče da ga sami testiraju, 6. aprila se ipak dogodilo da se nekim korisnicima koji prethodno nisu instalirali RC (Release Candidate) ili beta verziju IE9...

Nastavak na Informacija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.