Microsoft: Prodajte nam vaš iPad

Izvor: B92, 14.Sep.2013, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Microsoft: "Prodajte nam vaš iPad"

Kompanija Microsoft je u Americi pokrenula neobičnu kampanju u kojoj svim korisnicima koji im predaju njihov korišćeni Apple iPad proizvod nude vaučer od najmanje 200 dolara za kupovinu nekog od Microsoftovih tableta.

Tako će svi oni koji kompaniji budu prodali "malo korišćene" Apple iPad tablete dobiti vaučere koje mogu da iskoriste za kupvinu Microsoftovih uređaja Surface RT i Surface Pro.

Microsoft >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je trenutno daleko iza Applea kada je u pitanju učešće na tržištu tablet uređaja, pa je ovaj informatički gigant pokrenuo sasvim neobičnu kampanju, kojom želi da smanji taj zaostatak.

Međutim analitičari sumnjaju da će korisnici iPada čak i pod ovako primamljivim uslovima hteti da se odreknu uređaja koji je napravio Apple u korist nekog od Microsoftovih tableta.

"Microsoftov problem nisu karakteristike uređaja i cena već sistem trenutno dostupnih aplikacija, a ova ponuda nikako neće rešti njihov problem", kaže analitičar kompanije Gartner, Van Bejker.

Trenutno se na tržištu nalazi daleko više aplikacija za iPad nego za Windows uređaje, što je glavna prednost Applea, pa poznavaoci prilika na tržištu ne veruju da ni ovakva agresivna ponuda Microsofta ne može bitnije da promeni situaciju.

Microsoft trenutno ima ozbiljne probleme sa plasiranjem svojih Surface uređaja, jer je u prvom kvartalu ove godine prodao svega 900.000 komada, naspram 19,5 miliona Appleovog iPada, koliko je u istom periodu uspela da isporuči kompanija iz Kupertina

U drugm kvartalu podaci za Microsoft su još porazniji jer je u tom periodu kompanija uspela da isporuči kupcima samo 300.000 uređaja.

Da li mislite da će ovaj potez Microsofta smanjiti njegov zaostatak za konkurentskim Appleom?

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Microsoft: "Prodajte nam vaš iPad"

Izvor: B92, 14.Sep.2013

Kompanija Microsoft je u Americi pokrenula neobičnu kampanju u kojoj svim korisnicima koji im predaju njihov korišćeni Apple iPad proizvod nude vaučer od najmanje 200 dolara za kupovinu nekog od Microsoftovih tableta...Tako će svi oni koji kompaniji budu prodali "malo korišćene" Apple iPad tablete...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.