Made in America: Hoće li Apple zbog Trampa preseliti proizvodnju?

Izvor: NovaEnergija.net, 30.Jan.2017, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Made in America: Hoće li Apple zbog Trampa preseliti proizvodnju?

Ajfon “Made in America”, skuplji za oko 200 dolara, mogao bi da bude telefon koji će da reši veliki problem Epla, kaže analitičar s Volstrita.
“Vuk” kaže da bi uvođenje takvog telefona umirilo novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa.
Tramp je još tokom kampanje prozivao Epl zbog proizvodnje van Amerike zbog čega je taj >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << IT gigant analizirao koliko je realno da preseli proizvodne pogone iz Kine.
Naravno da su analize pokazale da je tako nešto neisplativo.
Ipak, Brajan Vajt koji radi na Volstritu misli da ima “vin vin” rešenje – ajfon koji bi se proizvodio na američkom tržištu, ali bi cena zbog dodatnih troškova (troškovi preseljenja, veće plate američkih radnika, skuplja proizvodnja) morala da bude veća.
Vajt je čak otišao i korak dalje i predložio dva načina na koja bi Epl to mogao da reši: ili da se odrekne dela zarade ili da cenu dotičnog poveća do 200 dolara, čime bi pokrio skoro sve troškove. Ne sumnja da bi takav telefon imao kupce.
Izvor: b92.net

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.