Macintosh napunio 30 godina

Izvor: ITsvet.com, 27.Jan.2014, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Macintosh napunio 30 godina

Pre trideset godina, Apple je predstavio prvi Macintosh, računar koji je doneo grafički korisnički interfejs za mase. Od tada, platforma je prošla od vrhunca do dna i obrnuto. Mac je potonuo devedesetih godina, da bi povratkom Steve Jobsa u kompaniju 1997. godine ponovo počeo da dobija na relevantnosti. Poslednjih godina Mac je postao ekosistem vredan poštovanja koji nastavlja da postavlja trendove u kompletnom tehnološkom polju. Mac se drastično menjao kako spolja tako i iznutra u poslednjih trideset godina, ali jedan od aspekata je ostao relativno konzistentan a to je all-in-one forma. Prvi model se pojavio 24. januara 1984. godine je nosio naziv Macintosh 128K.
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

30 godina Apple Mac računara [VIDEO]

Izvor: Economy.rs, 28.Jan.2014, 05:04

Pre tačno 30 godina, Apple je predstavio i prodao svoj prvi Macintosh računar za 2.495 $, a danas je u slavljeničkom raspoloženju i predstavila je svoj prvi video, u kojem predstavlja na koji način je ovaj legendarni kompjuter menjao naše živote.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.