Izvor: Mondo, 06.Nov.2018, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MacBook Pro i sa AMD Vega akceleratorima

Apple mobilni računari dobiće gejmerske performanse kakve dosad nisu imali, a biće unapređene i mogućnosti kreativne i zahtevne audio-video obrade.

Zajedno sa predstavljanjem modela MacBook Air 2018, kompanija Apple je objavila da će modeli sa dijagonalom ekrana od 15 inča MacBook Pro računara, dobiti opciju konfigurisanja sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Radeon Vega 20 i Radeon Vega 16 mobilnim grafičkim akceleratorima. Ovim se nastavlja dugogodišnja saradnja AMD i Apple kompanija, a pomenuti MacBook Pro model će biti prvi, koji ima ove akceleratore, dok će proizvođači PC laptop uređaja u svojim Windows prenosnicima doneti Vega Mobilni GPU nešto kasnije.

Pročitajte i ovo: AMD u novom moćnom superkompjuteru u SAD

AMD Radeon Vega Mobile ima unapređene performanse 3D renderinga, foto i video obrade i za ostale kreativne aplikacije, ali i mnogo važnije, bolje Full HD gaming mogućnosti sa Ultra detaljima "AAA“ i eSport naslova.

Zasnovan na "Vega" grafičkoj arhitekturi, novi mobilni grafički procesor je dizajniran za poboljšanu efikasnost, manje zagrevanje i tih rad i u najtanjem kućištu, zahvaljujući korišćenju HBM2 memorije, umesto prostorno i termalno zahtevne GDDR5 memorije.

Radeon Pro Vega 20 i Radeon Pro Vega 16 grafički akceleratori zahvaljujući fleksibilnosti nCU (next-gen Compute Units) arhitekture, od kojih su sačinjeni ovi GPU-ovi, ponudiće Apple korisnicima dosad nemoguće igračke performanse, prevazilaze bilo šta što je Apple ugrađivao u svoje mobilne računare.

Više detalja o Mobilnom Vega grafičkom akceleratoru možete pronaći na zvaničnoj web stranici.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.