Mac Pro: 4 stvari koje niste znali

Izvor: B92, 18.Jun.2013, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mac Pro: 4 stvari koje niste znali

Iako je Apple bio predmet ismevanja zbog neobičnog oblika i dizajna novog Mac Proa, jedistveni izgled novog računara je skoro savršen primer toga kako forma prati funkciju.

Novi desktop je svoj debi nedavno imao na World Wide Developers konferenciji a neobičan oblik podjednako je bio predmet ismevanja i divljenja.

Specifikacije su nešto što će oduševiti svakoga ko je do sada imao priliku da koristi starije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << modele – Xeon procesor sa do 12 jezgara, ECC memorija i 6 Thunderbolt 2 potova koji mogu da napajaju do tri 4K displeja ultra visoke rezolucije.

Ipak, sva ta sirova snaga ne objašnjava cilindrični oblik.

Mashable je imao priliku da se bliže upozna sa novim računarom i pritom je došao do nekoliko saznanja koja mogu objasniti neobičan oblik Mac Proa.

Okrugao je zbog onoga što se nalazi unutra

Mac Pro je izgrađen oko jedinstvenog termalnog jezgra. Ono što ljudi ne shvataju jeste činjenica da je kompletan dizajn zapravo izgrađen oko tog prostora.

U samom centru Mac Proa se nalazi to trougaono jezgro. Ono je puno vazdušnih komora koje vam dozvoljavaju da vidite kroz PC – kada gledate od vrha ka dnu.

Na svakoj ravnoj strani nalazi se matična ploča sa čipovima i procesorima koji su okrenuti ka spolja. Ovo je izgleda dobar način da se rasporedi toplota koju generiše tehnologija na tim pločama.

Apple je navodno započeo sa jezgrom a onda je počeo da razmišlja o dizajnu koji bi bio funkcionalan.

Izbacuje vazduh ka vrhu a ne dole

Unutar samog kućišta, iznad komore, nalazi se ultra tihi ventilator. On upumpava vazduh u bazu i onda kroz komoru.

Nije od plastike

Možda najveće iznenađenje predstavlja činjenica da siva spoljašnost Mac Proa nije od plastike već od uglačanog aluminijuma.

Ne postoji ispravljač za struju na kablu za napajanje

Napajanje i ispravljač Mac Proa nalaze se u unutar kučišta što znači da kabl može da direktno iz struje ide u njega pošto ne postoji glomazan ispravljač za struju između utičnice i računara.

Saznajte više o modelu Mac Pro

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.