LG računa na fleksibilne OLED ekrane

Izvor: ITsvet.com, 26.Jul.2015, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LG računa na fleksibilne OLED ekrane

Sve više smart telefona, televizora i uređaja za nošenje kao što je Apple Watch koriste OELD ekrane ali samo dve kompanije ih masovno proizvode – Samsung i LG. LG se trudi da ostane na vrhu kada je reč o prodaji ove vrste ekrana gradnjom nove $900 miliona vredne fabrike za proizvodnju fleksibilnih OELD ekrana. Od 2017. godine šesta generacija linije za proizvodnju ekrana u novoj korejskoj fabrici će obezbediti proizvodnju četiri puta više ekrana nego što je reč o trenutnoj generaciji. Većina smart telefona najviše klase danas koriste OLED ekrane i to LG koristi P-OLED a Samsung AMOLED ekrane.
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Samsung nadmašuje Apple na trištu telefona

Izvor: ITsvet.com, 26.Jul.2015

Apple jeste prodao 47.5 miliona iPhone uređaja tokom prošlog kvartala ali kompanija Samsung nastavlja da ima i dalje veći procenat tržišta smart telefona, navodi se u izveštaju koji je objavila kompanija IDC. Tokom drugog kvartala 2015. godine Samsung je imao 21.7% udela na tržištu smart telefona...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.