Koronavirus će poremetiti isporuke Ajfona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2020, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koronavirus će poremetiti isporuke Ajfona

Kompanija Epl (Apple) saopštila je danas da su proizvodnja i prodaja Ajfona pogođeni zbog koronavirusa, kao i da će isporuke širom sveta privremeno biti ograničene.

Proizvođač Ajfona je prva velika američka kompanija koja je saopštila da će epidemija pogoditi njene prihode, ali nije otkrila za koliko, prenosi BBC.

"Ne očekujemo da ćemo ispuniti smernice o prihodima koje smo planirali za mart", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << navodi kompanija koja je u tekućem kvartalu ostvarila rekordne prihode od čak 67 milijardi dolara.

Kompanija je navela da će u Kini zbog zatvorenih prodavnica prodaja biti manja od očekivane.

"Sve naše prodavnice u Kini i prodavnice naših partnera su zatvorene. A prodavnice koje rade po skraćenom radnom vremenu nemaju veliki promet. Postepeno ponovo otvaramo što stabilnije i bezbednije", navela je kompanija.

Prema proceni analitičara, virus bi u prvom kvartalu u Kini mogao da smanji potražnju za pametnim telefonima, što je najveće svetsko tržište aparata, a epidemijom je pogođena i automobilska industrija, koja ima probleme u lancu snabdevanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Čak su i proizvodnja i prodaja Iphone telefona pogođeni zbog koronavirusa

Izvor: B92, 18.Feb.2020

Kompanija Apple saopštila je danas da su proizvodnja i prodaja Iphone-a pogođeni zbog koronavirusa, kao i da će isporuke širom sveta privremeno biti ograničene...Proizvođač Iphone je prva velika američka kompanija koja je saopštila da će epidemija pogoditi njene prihode, ali nije otkrila za...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.